Rybí míšeninka po námořnicku
Seznam surovin
- ryba sladkovodní 750 gramů (různé druhy)
- cibule 2 kusy (velká)
- žampiony 100 gramů
- česnek 2 stroužky
- víno červené 250 mililitrů
- máslo 50 gramů
- mouka pšeničná hladká 1 lžíce (vrchovatá )
- bobkový list
- petržel kadeřavá/kudrnka
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Ryby očistěte a nakrájejte na kousky. Na dno kastrolu dejte polovinu dávky najemno pokrájené cibule, nasekanou petrželku a na ni položte kousky ryb. Opepřete a zalijte červeným vínem. Uveďte do varu, potom teplotu snižte na minimum a maso vařte asi 20 minut.
Kousky ryb vyndejte do zahřáté mísy a uložte do tepla. Žampiony oloupejte, pokrájejte a vložte do kastrolku, ve kterém jste předtím zpěnili na rozehřátém másle zbytek nasekané cibule. Houby osolte, opepřete a poduste doměkka.
Vývar zahustěte moukou, povařte a přeceďte. Do omáčky přidejte podušené žampiony a vložte kousky ryb. Už jen krátce prohřejte a podávejte s opečeným bílým chlebem.
Načítám komentáře...