Rybí paprikáš
Seznam surovin
- ryba sladkovodní 1,5 kilogramu (kapr, okoun, štika)
- slanina anglická 150 gramů
- cibule 2 kusy (malá)
- paprika červená 1 kus
- paprika žlutá 1 kus
- rajčata 1 kus
- mouka pšeničná hladká 1 lžíce
- smetana 200 mililitrů
- paprika sladká 1 lžička (mletá)
- sůl
Postup přípravy
Ryby zbavte šupin, ploutví a ocasu a vykuchejte. Podél páteře je rozsekněte, vykostěte, nakrájejte na porce a osolte.
Cibuli nasekejte na drobno. Papriky nakrájejte na kostičky. Rajče nakrájejte na osminky. Slaninu nakrájejte na kostičky a na pánvi rozpusťte. Přisypte nakrájenou cibuli a na mírném ohni osmahněte do růžova. Přidejte mletou papriku, kostičky z paprik, rybí porce a osminky rajčete. Přikryjte a bez podlévání duste doměkka.
Smetanu s moukou důkladně rozmíchejte a nalijte na ryby. Vařte na mírném ohni, aby se maso nerozpadlo.
Poznámka k receptu
Podávejte s noky nebo s vařenými bramborami.
Načítám komentáře...