Siven na kyselém zelí
Seznam surovin
- siven 4 porce (filety (lze nahradit pstruhem nebo candátem))
- zelí kysané 250 gramů
- smetana na šlehání 140 gramů
- olej olivový 3 lžíce
- cibule -0,5 kusu (na jemno nasekané)
- víno bílé 50 mililitrů
- bujon 100 mililitrů
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Na oleji zpěňte cibulku, přidejte bílé víno, pak bujón a nakonec šlehačku. Pořádně zamíchejte, krátce povařte, osolte, opepřete a nakonec přidejte kyselé zelí. Promíchejte a nechejte probublat.
Rybu osolte, opepřete a pokapejte šťávou z citronu. Dejte ji kůží dolů a opečte na oleji, tak zůstane šťavnatá. Nakonec ji krátce otočte a hned položte na porci připraveného zelí na talíři.
Načítám komentáře...