Siven s mandlemi a petrželí
Seznam surovin
- siven 4 kusy (filety)
- sůl
- pepř (čerstvě mletý)
- olej olivový
- mandle 120 gramů (nasekané)
- petržel hladkolistá 1 hrst
- citron 1 kus (šťáva a kůra)
- brambory 500 gramů
- máslo 1 lžíce
- česnek 2 stroužky
Postup přípravy
Brambory pečlivě vydrhněte kartáčkem a nakrájejte na klínky. Vložte je do studené, osolené vody a vařte 10 minut. Pak je slijte a vraťte do hrnce.
Rozpalte 1 lžíci olivového oleje a máslo a orestujte nahrubo nasekaný česnek. Směs másla, oleje a česneku nalijte k bramborám a promíchejte je, aby se promastily. Pak je rozložte do zapékací mísy a za občasného míchání pečte na 230 °C asi 30–40 minut.
Rybí filety osolte a opepřete, zastříkněte olivovým olejem a položte na rozpálenou pánev kůží dolů. Opékejte 4–5 minut, dokud není kůže zlatohnědá, pak filety opatrně otočte a opékejte zhruba 2 minuty z druhé strany. Opečené filety vyjměte z pánve a udržujte v teple.
Do pánve vsypte nasekané mandle a opečte dozlatova, potom pánev stáhněte z plotny a vmíchejte nasekanou petrželku a citronovou šťávu a kůru. Bylinkovou šťávou přelijte ryby a podávejte s česnekovými bramborami.
Načítám komentáře...