Smažený kapr I
Seznam surovin
- kapr 2 plátky
- vejce 3 kusy
- mléko 100 mililitrů
- mouka pšeničná hladká (na obalení)
- chléb toastový 8 plátků
- olej (nebo přepuštěné máslo na smažení)
- citron (k podávání)
- sůl
Postup přípravy
1. Kapří filety nakrájejte na porce, důkladně osolte a nechte v chladu pár hodin odležet.
2. Ve food processoru rozdrťte krajíce toastového chleba, můžete je také jen pokrájet nožem na co nejmenší kousky. „Strouhanka“ nemusí být v tomto případě příliš jemná, drobné kousky jsou vítané.
3. Kousky kapra obalujte nejprve v mouce, pak v rozšlehaných vejcích s mlékem a nakonec v nadrceném toastovém chlebu. Smažte ve vyšší vrstvě oleje nebo přepuštěného másla, hotové porce ukládejte na papírovou utěrku. Podávejte s klínky citronu a bramborovým salátem.
Poznámka k receptu
Máme jednoduchý trik, jak vylepšit klasického smaženého kapra: obalte ho v čerstvě připravené strouhance z toastového chleba, bude mít krásně nadýchanou kůrku.
Načítám komentáře...