Smažený kapr I

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Kapří filety nakrájejte na porce, důkladně osolte a nechte v chladu pár hodin odležet.

2. Ve food processoru rozdrťte krajíce toastového chleba, můžete je také jen pokrájet nožem na co nejmenší kousky. „Strouhanka“ nemusí být v tomto případě příliš jemná, drobné kousky jsou vítané.

3. Kousky kapra obalujte nejprve v mouce, pak v rozšlehaných vejcích s mlékem a nakonec v nadrceném toastovém chlebu. Smažte ve vyšší vrstvě oleje nebo přepuštěného másla, hotové porce ukládejte na papírovou utěrku. Podávejte s klínky citronu a bramborovým salátem.

Poznámka k receptu

Máme jednoduchý trik, jak vylepšit klasického smaženého kapra: obalte ho v čerstvě připravené strouhance z toastového chleba, bude mít krásně nadýchanou kůrku.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...