Smažený kapr v těstíčku

Seznam surovin

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kořenovou zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle a opečeme ji spolu s drobně nakrájenou cibulí na oleji. Přidáme drobně nakrájený ananas a sušené meruňky, promícháme a 15 minut povaříme. Pak přidáme rozinky a omáčku rozmixujeme dohladka. Na závěr omáčku dochutíme špetkou soli, cukrem, chilli a bílým pepřem tak, aby byla sladkokyselá a pikantní.

Ze žloutků, vína a mouky umícháme hodně husté těstíčko, pozvolna do něj vmícháme sníh ušlehaný z bílků a těstíčko osolíme a lehce opepříme.

Kapra omyjeme, osušíme a nakrájíme na proužky široké přibližně 2 cm (celkem asi 12 – 16). Proužky kapra obalíme v připraveném těstíčku, usmažíme je dozlatova ve větším množství rozehřátého oleje (nejlépe ve fritéze) a necháme odkapat na savé papírové utěrce. Porce kapra rozdělíme na talíře, ozdobíme je řapíkatým celerem nakrájeným škrabkou na brambory na tenké nudličky a doplníme teplou omáčkou. Podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.

Poznámka k receptu

Pro trochu orientální nádech můžete do těstíčka na obalení kapra vmíchat ještě špetku mleté skořice, půl lžičky mletého kari a trochu mletého chilli.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...