Smažený kapr v trojobalu s bramborovým salátem
Seznam surovin
- kapr 1,5 kilogramu (vykuchaný, bez kůže)
- vejce 2 kusy
- strouhanka 250 gramů
- mouka pšeničná hladká 80 gramů
- mléko (trochu)
- šťáva citronová (na pokapání)
- sůl
- olej (na smažení)
- citron (plátky, na ozdobení)
Na bramborový salát:
Postup přípravy
Brambory uvaříme ve slupce doměkka, slijeme je, necháme zchladnout a pak oloupeme. Celer a mrkev očistíme, uvaříme je v osolené vodě doměkka, slijeme a po prochladnutí je nakrájíme spolu brambory na kostičky a vložíme do mísy. Oloupanou cibuli, vařená vejce, okurky a oloupané jablko zbavené jádřince také nakrájíme na kostičky a přidáme do mísy. Přidáme hořčici, vše ochutíme trochou octa a promícháme. Na závěr přidáme majonézu, salát opepříme, osolíme, důkladně promícháme a necháme odležet v chladničce.
Kapra očistíme, omyjeme, zbavíme kůže a rozdělíme ostrým nožem na porce, které pokapeme citronovou šťávou a necháme asi hodinu odležet v chladničce. Pak jednotlivé porce osolíme a obalíme postupně v hladké mouce, vejcích rozšlehaných s trochou mléka a na závěr ve strouhance. V hlubší pánvi rozehřejeme dostatečné množství oleje, vložíme do něj obalené rybí porce (měly by být v tuku z poloviny ponořené) a zvolna je osmažíme z obou stran dozlatova.
Usmažené kousky necháme odkapat na savém ubrousku a podáváme je ozdobené plátkem citronu a s bramborovým salátem.
Načítám komentáře...