Špízy z kapra s ananasem
Seznam surovin
- ananas 1/4 kusu (oloupaný čerstvý)
- paprika zelená 1 kus
- olej 2 lžíce
- kapr 1/2 kusu (vykoštěný bez kůže)
Na marinádu:
- hořčice 1 lžička (anglická nebo sušená)
- česnek 2 stroužky (najemno nakrájený)
- cukr hnědý 2 lžíce
- olej 2 lžíce
- zázvor 1 lžička (čerstvý, strouhaný)
- sójová omáčka 1/2 hrnku
- sherry suché 1/3 hrnku
- džus ananasový 1/4 hrnku
Postup přípravy
Suroviny na marinádu promícháme. Na kostky nakrájeného kapra promícháme s marinádou a v lednici necháme zakryté hodinu odležet.
Maso napichujeme střídavě s kousky ananasu a papriky na jehly.
Špízy zprudka opečeme na teflonové pánvi na oleji, přendáme je do pekáčku a dopečeme v troubě vyhřáté na 195 °C 7 - 8 minut.
Poznámka k receptu
Pokud napichujete maso a zeleninu na dřevěné jehly, potřete je předtím olejem, maso se z nich bude lépe stahovat.
Načítám komentáře...