Štědrovečerní kapr na víně
Seznam surovin
- kapr 4 porce
- víno červené 2 decilitry
- kečup 6 lžic
- zavařenina šípková 2 lžíce (nebo brusinkový kompot)
- olivy zelené 50 gramů (nejlépe řecké)
- česnek 4 stroužky
Postup přípravy
Porce kapra očistíme, osušíme v utěrce, osolíme a zprudka opečeme z obou stran v pánvi na oleji. Vyjmeme je, do výpeku v pánvi přidáme červené víno, kečup, šípkovou zavařeninu nebo brusinky a prolisovaný česnek, omáčku osolíme, opepříme, trochu přisladíme a povaříme do zhoustnutí. Pak omáčku dochutíme solí a pepřem a ještě krátce povaříme.
Nalijeme ji na opečené porce ryby, přidáme olivy, zakryjeme pokličkou a kapra necháme v horké omáčce prohřát.
Kapra i s omáčkou a olivami rozdělíme na talíře a podáváme s bílým pečivem.
Načítám komentáře...