Štika na smetaně
Seznam surovin
- štika 1,5 kilogramu
- smetana zakysaná 600 gramů
- olej 2 lžíce
- citron 1 kus
- pepř černý 1 lžička (mletý)
- muškátový oříšek 1 špetka (mletý)
- sůl
- kopr
Postup přípravy
Rybu očistěte, vykuchejte a posypte na povrchu i zevnitř pepřem a solí. Vložte ji na olejem vytřený pekáč, potřete olejem a pečte ve vyhřáté troubě (180 °C) 10 minut.
Potom rybu zalijte zakysanou smetanou a pečte dále při 150 °C doměkka (45 - 60 minut podle velikosti). Upečenou rybu přendejte na nahřátou mísu a pokapte citronovou šťávou.
Vypečenou šťávu nechte na plotýnce zhoustnout, osolte a ochuťte citronovou kůrou a muškátovým oříškem. Omáčkou přelijte rybu a posypte nasekaným koprem.
Podávejte s vařenými nebo pečenými bramborami.
Načítám komentáře...