Sumec s hořčičnou omáčkou
Seznam surovin
- sumec 1 kilogram
- mléko 5 decilitrů
- hořčice plnotučná 4 lžíce
- máslo 2 lžíce
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce
- víno bílé 2 lžíce (na pokapání)
- pažitka 5 snítek
- cukr
- šťáva citronová
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Naporcované kousky sumce pokapeme vínem, necháme krátce odležet, pak je jemně osušíme papírovým ubrouskem, osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na rozpáleném grilu.
Mezitím připravíme omáčku. Mouku lehce osmahneme na rozehřátém másle a za stálého míchání zředíme teplým mlékem. Do hladké hmoty přidáme hořčici, citronovou šťávu, cukr (nemusí být), sůl a pepř; krátce povaříme. Omáčku odstavíme z ohně, prošleháme a vmícháme do ní jemně nasekanou pažitku.
Grilované kousky sumce přelijeme omáčkou a podáváme nejlépe s vařenými novými bramborami.
Načítám komentáře...