Tolstolobik v balíčku
Seznam surovin
- tolstolobik 350 gramů (asi 4 porce)
- rajčata 100 gramů
- paprika 100 gramů
- cibule 100 gramů
- smetana zakysaná 1 kelímek
- olej olivový 4 lžíce
- křen 2 lžičky (čerstvě nastrouhaný)
- tymián 4 snítky
- paprika sladká (mletá)
- pepř bílý (mletý)
- sůl hrubá
Postup přípravy
Porce ryby osolíme, potřeme asi polovinou olivového oleje smíchaného s mletou paprikou a necháme 15 minut v chladu odležet.
Rajčata, cibuli a papriky nakrájíme na malé kousky a promícháme se zbytkem paprikového oleje. Přidáme kousky tymiánu a směs rozdělíme na čtvrtiny. Ty rozložíme na čtyři archy dvojitě složeného alobalu, přidáme porci ryby a archy pevně uzavřeme.
Balíčky pečeme na grilu 15 - 20 minut. Mezitím smícháme zakysanou smetanu s křenem, dochutíme pepřem a solí a podáváme k rybám.
Poznámka k receptu
Takto upraveného tolstolobika podávejte s vařenými bramborami.
Načítám komentáře...