Variace na kapří hranolky
Seznam surovin
Kapr:
- rybí filety 1/2 kilogramu (kapří)
- mouka pšeničná hladká (na obalení)
- mouka kukuřičná (na obalení)
- sůl
- pepř
Marináda:
- šťáva citronová (ze 3 citronů)
- sušený česnek 1 lžička
- tymián 1 lžička
- bazalka 1/2 lžičky
- oregano 1/2 lžičky
- paprika 1/2 lžičky (sladká)
- kurkuma 1/2 lžičky
- citronová kůra (z 1 citronu)
Postup přípravy
1. Připravte marinádu – smíchejte citronovou šťávu s česnekem, kořením a bylinkami. Filety nakrájejte na širší nudličky a vložte do marinády. Nechte odležet alespoň 30 minut.
2. Promíchejte hladkou mouku s kukuřičnou v poměru 1:1 a do směsi přidejte citronovou kůru. Kapří nudličky vyjměte z marinády a nechte trochu okapat. Osolte je a obalte v moučné směsi. Osmažte je ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Podávejte s jogurtovým dipem.
Odkaz na recept Jogurtový dip najdete: zde
Poznámka k receptu
Na vyhlášené kapří hranolky musíte vyrazit do Třeboně, naši kořeněnou variantu si však snadno připravíte i doma. Milovníci pikantní chuti můžou do marinády přidat lžičku chilli.
Načítám komentáře...