Velikonoční kapr
Seznam surovin
- kapr 4 plátky (nebo podkovy z kapra, s kůží)
- šťáva citronová (z 1/2 citronu)
- sůl
- pepř černý (mletý)
- mouka pšeničná hladká 2,5 lžíce
- špek 100 gramů
- cibule 1 kus (velká)
- olej 2 lžíce
- petržel hladkolistá 50 gramů
- cibulka jarní 4 kusy
- rajčátka cherry 4 kusy
Postup přípravy
Porce kapra pokapeme citronovou šťávou, osolíme je, opepříme a zlehka obalíme z obou stran v hladké mouce.
Špek a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a společně je opečeme v pánvi na rozehřátém oleji. Přidáme porce kapra a opečeme je z jedné strany (nejprve kůží dolů).
Pak je obrátíme a do pánve přidáme nasekanou petrželku, očištěné jarní cibulky nakrájené na malé kousky a omytá rozpůlená rajčátka zbavená semínek. Zeleninu lehce promícháme, vše společně krátce opečeme a podáváme s vařenými bramborami omaštěnými máslem.
Poznámka k receptu
K velikonočnímu kaprovi se jako příloha ideálně hodí velikonoční nádivka.
Načítám komentáře...