Vodňanský kapr
Seznam surovin
- rybí filety 4 (z kapra)
- máslo 100 gramů
- šťáva citronová 2 lžíce
- slanina 150 gramů
- cibule 2 kusy
- bobkový list
- pepř 1 hrst (kuliček)
- pivo 250 mililitrů
- perník 50 gramů
- mandlové lupínky 50 gramů
- pečivo (k podávání)
- sůl
- cukr
Postup přípravy
1. Na polovině másla opečte většinu slaniny pokrájené na plátky. Vložte na ně osolené a citronem zakapané porce kapra a zprudka je opečte. Přidejte jednu na kolečka pokrájenou cibuli a koření. Zalijte pivem a zakryté zvolna asi 15 minut duste.
2. Hotového kapra vyndejte na nahřátou mísu, zakryjte a uchovejte v teple.
3. Šťávu pak zahustěte nastrouhaným perníkem, povařte, propasírujte a podle chuti dokořeňte, osolte či zvýrazněte chuť špetkou cukru a zjemněte máslem.
4. Kapra přelijte vzniklou omáčkou, ozdobte kolečky dozlatova osmažené zbylé cibule a posypte nasucho opečenými mandlemi. Podávejte s pečivem.
Načítám komentáře...