Zapečená filátka z candáta
Postup přípravy
Očištěné, omyté a osušené rybí filety pokapeme šťávou z citronu, lehce je osolíme, každý obalíme dvěma plátky anglické slaniny a necháme odležet v chladu.
Oloupanou a na nudličky nakrájenou cibuli lehce opečeme na části rozehřátého oleje. Zalijeme ji bílým vínem, přidáme bobkový list, tymián a špetku nastrouhané citronové kůry, smetanu a oloupané brambory nakrájené na silnější nudličky, vše osolíme, promícháme a krátce podusíme.
Když jsou brambory poloměkké, přeložíme směs do menšího pekáčku vymazaného zbylým olejem. Povrch poklademe připravenými rybími filety, pekáček vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a ryby s brambory pečeme asi 20 minut, dokud není vše měkké a slanina nezačne zlátnout.
Na talíře rozdělíme smetanové brambory, přidáme rybí filety a podáváme doplněné různě upravenou zeleninou.
Poznámka k receptu
Připravte k candátovi malá rajčátka (cherry), která stačí lehce osolit a ochutit tymiánem (nebo jinými bylinkami), pokapat olivovým olejem a krátce upéct v troubě vyhřáté na 180 °C.
Načítám komentáře...