Zapečená vietnamská ryba pangua
Seznam surovin
- čalamáda 1 sklenice
- houby 1 hrnek (mražené i sušené)
- pangas 4 porce (filety)
- olej olivový 1 lžíce
- koření na ryby 1 lžíce
- sůl
- slanina anglická 4 plátky
- cibulová nať 1 kus
- česnek 2 stroužky (pokrájený )
- rajčata sterilovaná 1 konzerva (loupaná)
- sýr (na strouhání)
Postup přípravy
Čalamádu propláchněte, vložte do pekáče, můžete přidat i houby (mražené nebo sušené).Na čalamádu poskládejte kousky ryby (filety), pokapejte olivovým olejem. Okořeňte kořením na ryby, můžete použít i Podravku, a osolte.
Krátce zapečte. Pak na rybu přidejte plátky anglické slaniny, zasypte nakrájenou cibulkou a pokrájeným česnekem. Přidejte loupaná rajčata, posypejte strouhaným sýrem a dejte na chvilku zapéct.
Zapečená pangua na zelenině chutná výborná samotná bez přílohy, anebo s kouskem pečiva.
Načítám komentáře...