Zapečený kapr s jogurtovou omáčkou
Seznam surovin
- kapr 1 kus
- brambory 500 gramů
- kmín
- petržel kadeřavá/kudrnka
- paprika feferonka 2 kusy
- citron 1 kus
- olej olivový 3 lžíce
- česnek 2 stroužky
- koření Vegeta 1 lžička
- pepř černý (mletý)
- sůl
- nové koření
- paprika sladká (mletá)
- jogurt bílý 1 kus (nízkotučný)
- smetana zakysaná 1 kelímek
- cibule 1 kus
- sůl
- ocet
- cukr
- hořčice 1 lžíce
- okurky 1 kus (sterilovaná, sladkokyselá )
Postup přípravy
Připravte si česnekový nálev z olivového oleje, česneku, soli, vegety, pepře, nového koření a červené papriky.
Kapra naporcujte, potřete česnekovým nálevem a nechte hodinu rozležet. Pak dejte rybu do zapékací mísy společně s předvařenými bramborami posypanými kmínem a upečte doměkka.
Na talíři přelijte jogurtovou omáčkou z jogurtu, zakysané smetany, hořčice, okurky, cibule, soli, octu a cukru. Ozdobte feferonkou, citronem a petrželovou natí.
Načítám komentáře...