Smažená ryba na čínský způsob
Seznam surovin
Na rybu:
- rybí filety 600 gramů
- olej
- ocet rýžový
- bílek 4 kusy
- moučka bramborová (škrob) 4 lžíce (nebo rýžový)
- strouhanka 8 lžic
- olej (na smažení)
K podávání:
- rýže (uvařená)
- chilli omáčka (sladká)
- zelí čínské
- cibule bílá 1 kus
- olej olivový 2 lžíce (extra panenský)
- citron (skrojky)
- sůl
Postup přípravy
1. Filé nakrájejte na hranolky o velikosti asi 2 x 2 x 10 cm. Osolte je a nechte chvíli marinovat ve směsi oleje a rýžového octa.
2. Mezitím ušlehejte sníh z bílků a vmíchejte do něj škrob a strouhanku.
3. Kousky ryby ve směsi obalte a zprudka je osmažte. Pak je na nižším plameni pomalu dopékejte dozlatova.
4. Hotové pokládejte na papírové ubrousky, které z nich odsají přebytečný tuk.
5. Podávejte je se skrojky citronu, s uvařenou rýží, se sladkou chilli omáčkou nebo se salátem z čínského zelí a bílé cibule se zálivkou z oleje, citronu a soli.
Načítám komentáře...