Smažený kapr
Seznam surovin
- kapr 2 kusy (filety)
- mouka pšeničná hladká (na obalení)
- vejce 2 kusy
- mléko 150 mililitrů
- strouhanka (na obalení)
- olej (na smažení)
- citron 2 kusy
- sůl
Postup přípravy
1. Filety z kapra omyjte, osušte, nakrájejte na porce, pokapejte citronovou šťávou, důkladně osolte a nechte v chladu odležet alespoň hodinu, ale klidně přes noc.
2. Jednotlivé porce obalte postupně v mouce, vejci rozšlehaném s mlékem a strouhance.
3. Rybu pomalu smažte v hlubší pánvi s dostatečným množstvím oleje z obou stran dozlatova. Přebytečný tuk nechte odsát na papírové utěrce. Podávejte s klínky citronu na pokapání.
Poznámka k receptu
Existují desítky vylepšení smaženého kapra. Do strouhanky lze přidat třeba bylinky či citronovou kůru. My ale stejně nejvíc milujeme klasiku.
Načítám komentáře...