STAROMĚSTŠTÍ ŠNECI
Seznam surovin
- šneci 200 gramů
- máslo 175 gramů (změklé)
- chléb toastový 4 plátky
- víno bílé 125 mililitrů
- sardelová pasta 1 lžička
- kapary 1 lžička
- česnek 1 stroužek
- majoránka 1/2 lžičky (sušená)
- citronová kůra (z 1/2 citronu)
- sýr Parmezán (na posypání)
Postup přípravy
1. Šneky, pečivo a kapary nasekejte nadrobno (nebo rozmixujte tyčovým mixérem). Dejte je do mísy a přidejte sardelovou pastu, víno, prolisovaný stroužek česneku, majoránku a citronovou kůru. Promíchejte a vzniklou směsí naplňte šnečí ulity.
2. Naplněné ulity naskládejte na speciální talíř s důlky, aby se nepřevrhly. Pokud ho nemáte, vytvořte z alobalu malá hnízda, aby ulity stály rovně. Každou ulitu zasypte sýrem a pečte 15 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Podávejte s klínkem citronu na zakápnutí.
Poznámka k receptu
Dříve běžná delikatesa dnes budí trochu rozpaky. Překonejte předsudky a ochutnejte ji. Šneci mají jemné maso a máslovou chuť.
Načítám komentáře...