Šťovíková omáčka na lososa
Seznam surovin
- šťovík 100 gramů
- máslo 40 gramů
- cibule šalotka 2 kusy
- víno bílé 4 lžíce
- smetana zakysaná 150 mililitrů
- pepř černý (mletý)
- sůl
- losos 4 porce (filety)
- olej 2 lžíce (na smažení)
Postup přípravy
Nasekejte na hrubo šťovík a šalotku. V hluboké pánvi rozehřejte máslo a cca 3 minuty na něm smažte
šalotky. Přidejte šťovík a duste 4 minuty pod pokličkou.
Přilijte víno a svařte na polovinu, cca 3 minuty. Přidejte smetanu, sůl a pepř a nechejte provařit, dokud nebude hotový losos.
Lososa osmažte na rozpáleném oleji, 5 minut po každé straně. Úspěch receptu spočívá v konzistenci rybího masa. Nesmíte jej smažit moc dlouho, aby neztratilo šťavnatost.
Přelijeme omáčkou a ihned podáváme.
Poznámka k receptu
Recept byl prý poprvé sestaven v restauraci Troisgros v Roanne. Restaurant má tři michelinské hvězdy.
Načítám komentáře...