Tacos s krevetami a salátem
Seznam surovin
- tortilla 8 kusů (tacos)
- salát little gem 2 kusy
- krevety 12 kusů
- česnek 1 stroužek
- šťáva citronová 1 lžíce
- petržel hladkolistá 1 hrst
- olej olivový 2 lžíce
- sůl
- pepř
- sýr Parmezán (k podávání)
Ochucená majonéza:
- majonéza 5 lžic
- ančovičky 2 plátky
- česnek 1 stroužek
- sýr Parmezán 1 lžíce
Postup přípravy
1. Všechny suroviny na ochucenou majonézu rozmixujte dohladka. Krevety zbavte hlavy a oloupejte, petrželku nasekejte nadrobno. V pánvi rozpalte olej a prolisujte do něj česnek. Nechte minutku restovat a vsypte krevety. Opékejte je, dokud nezrůžovějí (stačí jim většinou 2–3 minuty), přidejte citronovou šťávu a petrželku, osolte, opepřete, promíchejte a stáhněte z plotny.
2. Salát operte a natrhejte. Tacos nasucho opečte na pánvi, každou placku potřete ochucenou majonézou a přidejte salát a krevety. Podávejte s hoblinkami parmazánu.
Poznámka k receptu
Tacos inspirované salátem Caesar nás okouzlily. ingredience na ochucenou majonézu si zapamatujte, bude se hodit i ke kuřeti, vepřovému nebo mletému masu
Načítám komentáře...