Tartar z lososa
Seznam surovin
- losos 200 gramů (čerstvý, filety)
- cibulka jarní 50 gramů
- limetka 1 kus
- hořčice 1,5 lžíce
- sójová omáčka 1,5 lžíce (Kikkoman)
- olej olivový 3 lžíce (extra panenský)
- koření chilli (mleté)
- pepř (mletý)
- sůl
- salát zelený (nebo zelenina, na ozdobení)
Postup přípravy
Čerstvé maso z lososa očistíme, opláchneme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na malé kostičky o velikosti asi 5 x 5 mm. Vložíme je do mísy, osolíme, opepříme a zakápneme sójovou omáčkou a třemi lžícemi olivového oleje. Vše dobře promícháme, přidáme jemně nakrájenou mladou cibulku a hořčici, opět promícháme a necháme nejméně 30 minut odležet v chladničce.
Odleželou směs znovu promícháme a podle potřeby ještě dochutíme. Směs rozdělíme na čtyři stejné části, každou namačkáme do vyššího vykrajovacího kovového kroužku, přeneseme na talíř a opatrně kroužek odstraníme.
Hotový tartar ozdobíme nakrájenými listy salátu a měsíčkem lunetky (na dochucení) a podáváme s čerstvě opečenými toasty nebo bílým pečivem.
Poznámka k receptu
Na přípravu tartaru, tedy tatarského bifteku z lososa použijte zcela čerstvé a prvotřídní maso z ryb, které zpracujete a zkonzumujete v co nejkratší době.
Načítám komentáře...