Tartar z lososa

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Čerstvé maso z lososa očistíme, opláchneme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na malé kostičky o velikosti asi 5 x 5 mm. Vložíme je do mísy, osolíme, opepříme a zakápneme sójovou omáčkou a třemi lžícemi olivového oleje. Vše dobře promícháme, přidáme jemně nakrájenou mladou cibulku a hořčici, opět promícháme a necháme nejméně 30 minut odležet v chladničce.

Odleželou směs znovu promícháme a podle potřeby ještě dochutíme. Směs rozdělíme na čtyři stejné části, každou namačkáme do vyššího vykrajovacího kovového kroužku, přeneseme na talíř a opatrně kroužek odstraníme.

Hotový tartar ozdobíme nakrájenými listy salátu a měsíčkem lunetky (na dochucení) a podáváme s čerstvě opečenými toasty nebo bílým pečivem.

Poznámka k receptu

Na přípravu tartaru, tedy tatarského bifteku z lososa použijte zcela čerstvé a prvotřídní maso z ryb, které zpracujete a zkonzumujete v co nejkratší době.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...