Tatarák z lososa
Seznam surovin
- rajčata 1 kus (1-2 kusy)
- losos 400 gramů
- kapary 1 lžíce
- šťáva citronová (z půlky citronu)
- kopr 1 hrst (najemno nasekaný)
- smetana zakysaná (k podávání)
- bageta (opečená k podávání)
- olej olivový
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Rajčata rozkrojte na čtvrtiny. Vykrojte z nich střední část se semínky. Každé rajče pevně přidržte slupkou dolů k pracovní ploše. Nůž veďte co nejblíže slupky a odkrojte ji.
2. Stejným způsobem odstraňte kůži z lososa.
3. Rybu zbavte prostřední části (tukového valu), která má příliš výrazné aroma.
4. Rybu pak nakrájejte na plátky a poté na drobné kostičky. V míse je smíchejte s nadrobno pokrájenými rajčaty, kapary, citronovou šťávou, koprem, se solí, s pepřem a trochou oleje.
5. Směs napěchujte do tvořítka, pak ho sejměte a tatarák podávejte s plátky bagety a ochucenou zakysanou smetanou.
Poznámka k receptu
Pochoutka z čerstvé ryby jen lehce marinovaná citronovou šťávou vás okouzlí!
Načítám komentáře...