Tatarský biftek z lososa
Seznam surovin
- losos 500 gramů (čerstvý)
- cibulka jarní 4 kusy
- olej olivový 2 lžíce
- pepř bílý 2 špetky
- kmín 2 špetky (mletý)
- citron 1 kus
- salát 150 gramů (rukola a ledový salát)
- kopr
- chléb toastový 8 plátků
- sůl
Postup přípravy
1. Čerstvé filety z lososa nasekejte na co nejjemnější kostičky.
2. Přidejte drobně pokrájené bílé části lahůdkové cibulky, špetku soli, olivový olej, čerstvě mletý bílý pepř, mletý kmín a citronovou šťávu a zastříkněte vodou.
3. Vše lehce, ale velmi důkladně promíchejte.
4. Misku zakryjte potravinovou fólií a nechte minimálně 30 minut odpočinout v chladničce.
5. Jednotlivé porce „tatarského bifteku“ z lososa můžete pokládat do hnízd z rukoly a ledového salátu a ozdobit snítkami čerstvého kopru a zelenou částí mladé cibulky.
6. Podávejte s bílými, nasucho opečenými toasty.
Poznámka k receptu
Chcete si ještě víc pohrát se servírováním? Můžete použít různé formičky, třeba ve tvaru rybičky, lastury, hvězdice… Jen je nezapomeňte předem vymazat olivovým olejem, aby jejich obsah bylo možné snadno vyklopit.
Načítám komentáře...