Těstoviny s mořskými plody
Seznam surovin
- špagety 300 gramů
- ryba 1 kus (bělomasá - filet)
- slávky jedlé 16 kusů
- krevety 12 kusů (čerstvé)
- rajčátka cherry 6 kusů
- víno bílé 100 mililitrů
- česnek 3 stroužky
- petržel hladkolistá 1 hrst
- olej olivový 3 lžíce
- sůl
- pepř
- limetka (k podávání)
Postup přípravy
1. Těstoviny uvařte do poloměkka, obvykle stačí vyndat je asi o 4 minuty dřív, než radí v návodu. krevety zbavte hlavy a oloupejte je, mušle pořádně propláchněte pod tekoucí vodou a zbavte „vousů“ neboli byssových vláken. Otevřené mušle vyhoďte. (Pokud je některá jen pootevřená, zkuste ji zavřít. pokud zavřená zůstane, použijte ji, zřejmě se jen potřebovala nadechnout.) Česnek nakrájejte na plátky, rybu na kousky, petrželku nasekejte.
2. Ve větším hrnci rozpalte olej a orestujte na něm česnek. pak ho zalijte vínem, přidejte mušle a zakryjte poklicí. duste 5 minut, pak hrnec stáhněte z plotny. Vyberte mušle, které se neotevřely, a vyhoďte je. Do hrnce přihoďte rybu, krevety, rajčata, petrželku a směs osolte a opepřete. Přidejte těstoviny a zamíchejte. Připravte si 4 plátky pečicího papíru a směs na ně rozdělte. pak porce zabalte a pečte v troubě předehřáté na 230°c asi 7–10 minut. Podávejte se skrojkem limety
Poznámka k receptu
Tahle papilota se úplně bez práce neobejde – je nutné očistit mořské plody a některé suroviny předem uvařit. Následné dušení v balíčku ale propojí všechny chutě tak, jak by to žádná pánev na světě nedokázala.
Načítám komentáře...