Toasty s krevetami a černým sezamem
Seznam surovin
- krevety 300 gramů
- chléb toastový 8 plátků
- zázvor 1/2 lžičky (strouhaný)
- jedlé kaštany 50 gramů (vodní kaštan)
- bílek 1 kus
- olej sezamový 1/2 lžičky
- víno rýžové 1/2 lžičky
- moučka kukuřičná (škrob) 1 lžíce
- semínka sezamová (černá na posypání)
- olej (rostlinný na smažení)
- pepř bílý 1 špetka (mletý)
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
1. Krevety zbavte hlav, oloupejte a dejte do nádoby vhodné na mixování. Přidejte zázvor, rýžové víno, sezamový olej, škrob, bílek, sůl, pepř a promixujte. Pak přidejte nasekané kaštany. Směs by se měla dobře natírat, ale neměla by téct.
2. Z chleba odstraňte kůrky a potřete je krevetovou směsí. Posypte černým sezamem a ve vyšší vrstvě oleje osmažte z obou stran dozlatova. Ihned podávejte, k toastům se hodí nakládaný pórek a okurka.
Poznámka k receptu
Tradiční kantonské jídlo zpopularizovaly čínské restaurace po celém světě. Existuje nespočet variací, ale Lee má nejraději tuhle.
Načítám komentáře...