Tortilly s pečenou treskou
Seznam surovin
Treska:
- treska 400 gramů (filet)
- tortilla 4 kusy
- rajčata 4 kusy
- avokádo 1 kus
- směs listových salátů
- olej olivový
- petržel hladkolistá
- limetka 1 kus
- sůl
- pepř
Omáčka:
- smetana zakysaná (crème fraîche)
- kari 1 lžička
Postup přípravy
1. Rajčata a avokádo nakrájejte na menší kousky, smíchejte se salátovými listy a trochou olivového oleje, osolte a opepřete.
2. Filet z tresky očistěte, osolte, opepřete a krátce opečte na pár kapkách olivového oleje. Ochucenou rybu můžete také uložit do pekáčku vyloženého pečicím papírem, zakápnout olivovým olejem a péct v troubě vyhřáté na 200 °C asi 10 minut.
3. Doprostřed tortilly navršte podélně salátovou směs, kousky pečené tresky, zakápněte limetovou šťávou, přidejte nasekanou petrželovou nať a omáčku smíchanou z crème fraîche a kari. Přeložte jeden konec (kolmo na náplň, aby nevypadla z tortilly) a placky zaviňte.
Poznámka k receptu
Ryba je hotová během pár minut a zabalit ji do tortilly se salátem je dobrý způsob, jak jí dodat další chutě.
Načítám komentáře...