TRESKA GLAZOVANÁ CITRONOVOU MARMELÁDOU S VANILKOU A PEPŘEM
Seznam surovin
- treska 4 kusy (filet)
- marmeláda 4 lžíce (citronová s vanilkou a pepřem)
- sójová omáčka 1/2 lžíce
- česnek 1 kus
- limetková kůra (z 1 limetky)
- olej řepkový 2 lžíce
- sůl
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 180°C. V misce smíchejte marmeládu, sójovou omáčku a prolisovaný česnek. Zašlehejte vidličkou, aby se chutě propojily.
2. Filety rozložte na prkénko a lehce osušte ubrouskem. Osolte. Na pánvi rozehřejte řepkový olej, položte na něj filety a zprudka je z každé strany osmahněte asi 1–2 minuty dozlatova.
3. Při servírování potřete filety marmeládovou směsí a ozdobte kůrou z limety.
Recept na Citronovou marmeládu s vanilkou a černým pepřem najdete zde
Poznámka k receptu
Tip: K rybě podávejte kuskus s černými olivami, sušenými rajčaty, osmaženým česnekem, zakápnutý olivovým nálevem z rajčat.
Načítám komentáře...