Treska s bazalkou a kapary
Seznam surovin
- treska 800 gramů
- česnek 2 stroužky
- kapary 2 lžíce
- šťáva citronová 2 lžíce
- citronová kůra 1/2 lžičky
- olej olivový 2 lžíce
- bazalka 1 hrst (čerstvá)
- sůl
- pepř
- pečivo (nebo salát k podávání)
Postup přípravy
1. V misce smíchejte citronovou kůru a šťávu, kapary, olivový olej a část nasekané bazalky. Rybu rozdělte na porce, osolte, opepřete a naložte do marinády. Nechte odležet alespoň 15 minut. Pak ji z marinády vyjměte a na pánvi opečte z obou stran dozlatova.
2. Stáhněte rybu z pánve, vlijte na pánev marinádu a krátce ji orestujte (zbaví ji to rybího aromatu). Pak ji přelijte přes rybu a podávejte s pečivem nebo lehkým salátem.
Poznámka k receptu
Kombinace citronu, bylinek a ryby nikdy nemůže dopadnout špatně, je už ale trochu okoukaná. Přidejte proto trochu kaparů – pozvednou jídlo chuťově i vizuálně na vyšší úroveň.
Načítám komentáře...