Treska s rozmarýnem
Seznam surovin
- treska 500 gramů (filety)
- pórek 150 gramů (na kolečka)
- cibule šalotka 100 gramů (podélně na půlky)
- smetana zakysaná 1/4 decilitru (light)
- žloutek 1 kus
- rozmarýn 4 snítky
- olej 5 gramů (na vymazání misek)
- sůl 2 špetky
Postup přípravy
Rybí filety rozdělíme na čtyři části a osolíme je. Čtyři zapékací misky vytřeme olejem. Zakysanou smetanu rozšleháme se žloutkem. Šalotky oloupeme a podélně rozkrojíme na půlky, pórek důkladně omyjeme a nakrájíme na kolečka.
Do připravených vymazaných misek stočíme rybí filety proložené rozmarýnem a mezi ně rozdělíme půlky šalotek a kolečka pórku.
Ryby se zeleninou v miskách zalijeme smetanou se žloutkem, misky vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 30 minut dozlatova.
Poznámka k receptu
Vylepšete ji! Doplňte zapečenou tresku s bylinkovou vůní nakrájenými kapary nebo černými olivami.
Načítám komentáře...