TUŇÁK V SEZAMOVÉ KRUSTĚ S MANGOVÝM SALÁTEM
Seznam surovin
- tuňák 4 kusy (steak)
- semínka sezamová 2 lžíce (bílá)
- semínka sezamová 6 lžic (černá)
- olej 2 lžíce (rostlinný)
- sůl
- pepř
Salát:
- mango 1 kus
- paprička chilli červená 1 kus
- koriandr 1 hrst (čerstvý)
- rukola 2 hrsti
- olej olivový (na zakápnutí)
Postup přípravy
1. Nejprve připravte salát. Mango nakrájejte na kostičky, chilli papričku na tenká kolečka, koriandr nahrubo. Všechny suroviny vsypte do mísy, přidejte rukolu, zakápněte olivovým olejem a promíchejte.
2. Steaky z obou stran osolte a opepřete. V hlubokém talíři smíchejte oba druhy sezamu a tuňáka v něm obalte. V nepřilnavé pánvi rozpalte olej a tuňáka na něm opečte – měla by stačit jen 1 minuta nebo 2 z každé strany (podle výšky steaků), tuňák by měl uvnitř zůstat syrový. Ihned podávejte s mangovým salátem.
Poznámka k receptu
Tuňák dostane každého nepřítele ryb. Pevné maso nemá známé rybí aroma a sezamová krusta se postará o zajímavou chuť i strukturu.
Načítám komentáře...