Uzený pstruh s jemným bramborovým salátem
Seznam surovin
- pstruh 300 gramů (uzený)
- brambory 6 kusů (velkých)
- česnek (dle chuti)
- tymián (dle chuti)
- rozmarýn (dle chuti)
- ocet vinný 250 mililitrů
- cibule šalotka 4 kusy (nakrájené najemno)
- creme fraîche 4 lžíce
- pažitka (nakrájená najemno)
- sůl (dle chuti)
- pepř (dle chuti)
Postup přípravy
Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě společně s trochou česneku, tymiánu a rozmarýnu. Ještě teplé oloupeme a necháme vychladnout. Pak je nakrájíme na malé kostky, dáme marinovat na 20 minut do octa a scedíme. Brambory smícháme se šalotkou, créme fraiche, pažitkou a ochutíme.
Salát podáváme s kousky uzeného pstruha.
Načítám komentáře...