Zapečená ryba
Seznam surovin
Ryba:
- ryba mořská 4 kusy (filety)
- šťáva citronová 1 lžíce
- petržel hladkolistá
- olej 2 lžíce
- cibule 2 kusy (středně velké)
- máslo 100 gramů
- brambory 500 gramů (uvařené)
- smetana na vaření 150 mililitrů
- sýr 50 gramů (polotvrdá gouda nebo 45% eidam)
Salát:
- zelí čínské 1/4 kusu
- olej 2 lžíce
- šťáva citronová 1 lžíce
- hořčice 1 lžička
- sůl
Postup přípravy
Filety rozložte na talíř, zakapejte je citronovou šťávou, osolte a posypte najemno nasekanou petrželkou. Na oleji zpěňte cibule nakrájené na malé kostičky. Zapékací misku vymazanou
polovinou másla naplňte polovinou zpěněné cibule. Přidejte polovinu uvařených, nahrubo
nastrouhaných brambor, na ně rozložte druhou část cibule, rybí fi lety a nakonec zbylé
brambory. Všechno zalijte 12% smetanou promíchanou se sýrem. Na povrch rozložte
zbylé máslo, pokrájené na kousky.
Pečte asi 15 minut v troubě rozpálené na 200 °C.
Podávejte se salátem z čínského zelí ochuceného zálivkou, smíchanou z oleje,
citronové šťávy, hořčice a špetky soli.
Načítám komentáře...