Zapečené filety z candáta
Postup přípravy
Očištěné, omyté a osušené rybí fi lety pokapeme šťávou z citronu, lehce je osolíme, každý obalíme dvěma plátky anglické slaniny a necháme odležet v chladu. Oloupanou a na nudličky nakrájenou cibuli lehce opečeme na části rozehřátého oleje. Zalejeme ji bílým vínem, přidáme bobkový list, tymián a špetku nastrouhané citronové kůry, smetanu a oloupané brambory nakrájené na silnější nudličky, vše osolíme, promícháme a krátce podusíme. Když jsou brambory poloměkké, přeložíme směs do menšího pekáčku vymazaného zbylým olejem. Povrch poklademe odleženými rybími fi lety, pekáček vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 20 minut, dokud není vše měkké a slanina nezačne zlátnout. Na talíře rozdělíme smetanové brambory a na ně položíme rybí fi lety
Načítám komentáře...