Zapečené krevety I
Seznam surovin
- olej olivový 3 lžíce
- cibule 2 kusy
- petrželka velkolistá 2 lžíce (nadrobno nasekaná)
- cukr 1/2 lžíce
- česnek 1 stroužek
- rajčátka cherry 600 gramů
- víno bílé 250 mililitrů (suché nejlépe Retsini)
- krevety 16 kusů
- sůl
- sýr 200 gramů (Feta)
Postup přípravy
V hrnci rozehřejeme olivový olej, přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a pomalu ji osmahneme dozlatova. Přidáme nasekanou petrželku, cukr a rozetřený stroužek česneku a minutu opékáme. Na tento základ vložíme omytá rajčata překrojená na půlky a krátce podusíme. Do hrnce přilejeme bílé víno a dusíme asi 10 minut, dokud se víno skoro neodpaří. Vložíme krevety a zprudka povaříme asi 30 vteřin. Vše přendáme do pekáčku, lehce osolíme, povrch posypeme rozdrobenou fetou a necháme v troubě zapnuté na gril a vyhřáté na 250 °C zapéct 3 až 5 minut.
Načítám komentáře...