Zapečené rybí filé s rajčatovou omáčkou
Seznam surovin
- česnek 6 stroužků
- strouhanka 3 lžíce
- tymián (nasekaný 2-3 lžičky)
- sýr Parmezán 2 lžíce (nastrouhaný)
- citron 1/2 kusu
- olej 4 lžíce
- filé 4 kusy (z tresky nebo mořské štiky )
- rajčata sterilovaná 1 plechovka (sekaná)
- pepř
- sůl
Postup přípravy
1 Česnek oloupejte, nakrájejte ho na tenké plátky a odložte. V misce smíchejte strouhanku, tymián, parmazán, citronovou šťávu a olej a z těchto ingrediencí vymíchejte hustou kašičku.
2 Filé osolte a potřete kašičkou. V hlubší pánvi nebo kastrolu na oleji osmahněte česnek, na něj položte filé, orestujte je po obou stranách a přesuňte na teplý talíř. Do pánve nasypte rajčata, na ně položte porce ryby, přiklopte pokličkou a duste asi 10 minut. Podávejte s bílým pečivem.
Poznámka k receptu
Kombinace bílého rybího masa a červených rajčat je lákavá na pohled, tymián s parmazánem a kapkou citronu ve směsi na obalení zase překvapí po ochutnání.
Tip: Jako příloha se dobře hodí brambory i třeba zeleninový salát.
Rybí maso je velmi jemné a jeho chuť snadno přehlušíte výraznými surovinami. Chcete-li si užít pouze jeho autentickou chuť, použijte jen málo koření a nekombinujte ho se silně aromatickými bylinkami
Načítám komentáře...