Zapečený hejk
Seznam surovin
- žampiony 150 gramů
- máslo 1 lžíce
- hejk 800 gramů (filety)
- pepř černý (mletý)
- sůl
- olej
- smetana zakysaná 200 mililitrů
- sýr tvrdý 150 gramů (nastrouhaný)
- česnek 2 stroužky
- paprika sladká (mletá)
- paprika pálivá (mletá)
Postup přípravy
Očistěte a nakrájejte na plátky žampiony. Osmahněte je na másle a krátce poduste.
Naporcujte filety z hejka. Porce osolte, opepřete a z každé strany 3 - 4 minuty opečte na oleji, a pak je naskládejte těsně vedle sebe do zapékací mísy.
Rozmíchejte zakysanou smetanu s nastrouhaným tvrdým sýrem (výborný je uzený), utřenými stroužky česneku, mletou sladkou i pálivou paprikou, solí a podušenými žampióny.
Směs nalijte na rybu, vložte do hodně vyhřáté trouby a zapékejte cca 15 minut.
Poznámka k receptu
Podávejte s hranolky, chlebem nebo jiným pečivem.
Načítám komentáře...