Saltimbocca

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Každý plátek masa vložte mezi dvě potravinové fólie a rozklepejte dotenka na výšku asi 3 mm.

2. Na každý plátek položte dva nebo tři lístky šalvěje a pevně přitiskněte plátek parmské šunky. Mouku vsypte na talíř a promíchejte ji se solí a čerstvě mletým černým pepřem. Plátky obalte v ochucené mouce, přebytek oklepejte.

3. Ve velké pánvi zpěňte máslo. Vložte polovinu plátků a smažte z každé strany asi dvě minuty. Vyjměte je, potřete česnekem a udržujte teplé.

4. Do pánve vlijte víno a povařte, až se jeho objem zredukuje asi na dvě lžíce.

5. Vmíchejte smetanu a zlehka prohřejte. Pak ochutnejte a případně dochuťte. Omáčkou přelijte plátky na nahřátých talířích a ihned podávejte.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...