Saltimbocca
Seznam surovin
- telecí maso 300 gramů (nebo vepřové)
- šalvěj 10 lístků
- šunka parmská 4 plátky
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce
- máslo 30 gramů
- česnek 1 stroužek
- víno bílé 125 mililitrů (suché)
- smetana na šlehání 4 lžíce (40%)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Každý plátek masa vložte mezi dvě potravinové fólie a rozklepejte dotenka na výšku asi 3 mm.
2. Na každý plátek položte dva nebo tři lístky šalvěje a pevně přitiskněte plátek parmské šunky. Mouku vsypte na talíř a promíchejte ji se solí a čerstvě mletým černým pepřem. Plátky obalte v ochucené mouce, přebytek oklepejte.
3. Ve velké pánvi zpěňte máslo. Vložte polovinu plátků a smažte z každé strany asi dvě minuty. Vyjměte je, potřete česnekem a udržujte teplé.
4. Do pánve vlijte víno a povařte, až se jeho objem zredukuje asi na dvě lžíce.
5. Vmíchejte smetanu a zlehka prohřejte. Pak ochutnejte a případně dochuťte. Omáčkou přelijte plátky na nahřátých talířích a ihned podávejte.
Načítám komentáře...