Sekaná s bramborovou kaší
Seznam surovin
- cibule 2 kusy
- mrkev 1 kus
- česnek 2 stroužky
- olej olivový 1 lžíce (+na vymazání)
- oregano 1 lžička (sušené)
- vepřové maso 750 gramů (mleté)
- vejce 2 kusy
- hořčice plnotučná 2 lžíce
- pepř černý 1/2 lžičky (mletý)
- strouhanka 1 hrnek
- sůl
Bramborová kaše:
- brambory 1 kilogram (typ B nebo C)
- mléko 0,4 hrnku
- smetana zakysaná 0,4 hrnku
- máslo 3 lžíce
- pepř černý 0,4 lžičky (mletý)
- sůl
Ozdoba:
- slanina anglická 4 plátky
- pažitka 3 lžíce (nasekané)
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 180 °C. Cibuli pokrájejte najemno, mrkev nastrouhejte na hrubším struhadle a česnek prolisujte.
2. Rozpalte v pánvi olej na středním plameni a přidejte do něj cibuli, mrkev, oregano a česnek. Restujte asi 2 minuty a nechte zchladnout.
3. Smíchejte cibulovo-mrkvovou směs s mletým masem, vejci, hořčicí, pepřem a solí (podle chuti). Po menších dávkách přisypávejte strouhanku. Do masa jí přidejte jen nezbytné množství, tj. tolik, aby byla hmota kompaktní a držela pohromadě.
4. Formu na muffiny vymažte zlehka olejem. Lžící do 12 dolíků naneste masovou směs. Pečte ji v předehřáté troubě asi 25 minut a pak nechte ještě 5 minut chladnout.
5. BRAMBOROVÁ KAŠE: Zatímco se muffiny pečou, připravte bramborovou kaši. Brambory oloupejte, nakrájejte, vložte je do hrnce s osolenou studenou vodou a přiveďte k varu. Hrnec přiklopte poklicí, ztlumte plamen a nechte brambory vařit doměkka. Pak je slijte a rozmačkejte vidličkou nebo štouchadlem. Po troškách přidávejte mléko a zbytek ingrediencí a dobře promíchejte. Až bude kaše hladká a bude mít správnou krémovou konzistenci, naplňte jí cukrářský sáček s ozdobným nástavcem.
6. Na jiné pánvi orestujte dokřupava slaninu. Nechte ji zchladnout a pak nalámejte na kousky.
7. Na hotové muffiny naneste ozdobně bramborovou kaši, posypte ji nasekanou pažitkou, dozdobte křupavou slaninou a ihned podávejte.
Načítám komentáře...