Špízy Nem Lui
Seznam surovin
- mleté maso 400 gramů (hovězí)
- mleté maso 800 gramů (vepřové)
- kůže 80 gramů (vepřová, uvařená a mletá)
- česnek 12 stroužků
- cibule šalotka 4 kusy
- cukr 2 lžíce
- rybí omáčka 4 lžíce
- citronová tráva 20 kusů
Postup přípravy
1. Citronovou trávu, česnek a šalotku nakrájejte nadrobno a vložte do velké mísy. Přidejte maso, vepřové kůže, rybí omáčku, cukr a důkladně promíchejte.
2. Z masa vytvarujte špízy, ideální je masem obalit jídelní hůlky. Rozpalte gril nebo grilovací pánev a špízy ze všech stran grilujte dozlatova.
Poznámka k receptu
Tyhle špízy si můžete dát kdekoli na ulici. Jedí se buď samotné, nebo si do dlaně vezmete namočený rýžový papír, naložíte na něj hromadu bylinek, pokrájené zeleniny a klíčků, na vše položíte maso, stáhnete je z hůlky a rovnou jíte.
Načítám komentáře...