Špízy Nem Lui I
Seznam surovin
- mleté maso 400 gramů (hovězí)
- mleté maso 800 gramů (vepřové)
- kůže 80 gramů (mletá vepřová)
- česnek 12 stroužků
- cibule šalotka 4 kusy
- cukr 2 lžíce
- rybí omáčka 4 lžíce
- citronová tráva 20 snítek
- šťáva limetková (z 1 plodu)
Postup přípravy
1. Dvě až tři stébla citronové trávy nakrájíme a rozsekáme v mixéru.
2. Poté dáme na cca 5 minut vařit vepřovou kůži a rovněž ji v mixéru rozsekáme.
3. Šalotku a česnek nakrájíme najemno (popřípadě je můžeme také rozsekat v mixéru).
4. Vše smícháme s mletým hovězím a vepřovým masem, přidáme cukr, rybí omáčku, šťávu z limetky a vše promícháme.
5. Na 10 špízů vezmeme 10 stébel citronové trávy - směs klademe na stébla (důležité je pořádně je utáhnout) a grilujeme.
Poznámka k receptu
Tyhle špízy si můžete dát kdekoli na ulici. Jedí se buď samotné, nebo si do dlaně vezmete rýžový papír, naložíte na něj hromadu bylinek, pokrájené zeleniny a klíčků, na vše položíte maso, stáhnete je z hůlky a rovnou jíte. Výborné jsou i s omáčkou Nuoc Cham.
Načítám komentáře...