ŠUNKA V TĚSTĚ

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Šunku uvařte na páře doměkka, trvá to asi 45 minut. Pak ji nechte zchladnout a připravte směs na potření: cibuli i česnek nakrájejte nadrobno a orestujte na rozpáleném oleji. Přidejte drcený hřebíček, sůl, pepř, ocet a hořčici, rozmíchejte a krátce povařte, vmíchejte med. Stáhněte směs z plotny a nechte ji zchladnout.

2. Rozválejte těsto do obdélníku o velikosti, do které šunku pohodlně zabalíte. Položte ji na plát a volné těsto kolem nařežte na šikmé proužky (vcelku můžete nechat těsto na obou koncích šunky, vypadá lépe, když jsou zakryté). Šunku potřete medovou směsí a překládejte přes ni proužky těsta, aby tvořily vzor. Potřete je rozšlehaným vejcem, hrubou solí a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 45 minut. Hotovou šunku krájejte na silné plátky, je skvělá teplá i studená.

Poznámka k receptu

Nevíme přesně, jak Jaromír Trejbal Burianovi šunku připravoval, jsme si ale jistí, že tu naši by slavný komik neodmítl. Jemné maso a křupavé těsto totiž doplňuje výborná, sladce pikantní omáčka.

Hodnocení: 1,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 1

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...