Čorba
Seznam surovin
- telecí maso 500 gramů (plec)
- mrkev 2 kusy
- petržel kořenová 1 kus
- celer 1 kus
- cibule 1 kus
- bobkový list 1 kus
- pepř 3 kuličky
- olej 3 lžíce (+4 lžíce hrašky na zahuštění)
- petržel hladkolistá
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Maso i zeleninu nakrájejte na kostičky.
2. V hrnci rozpalte olej, orestujte na něm cibuli a koření, pak přidejte mrkev, petržel, celer a pomalu je opečte. Nakonec přidejte maso, nechte ho zatáhnout, osolte, opepřete a zalijte 1,3 litru vody.
3. Polévku přiveďte k varu, stáhněte plamen a na mírném ohni vařte asi 1,5 hodiny, dokud maso není téměř měkké.
4. Odeberte část polévky do misky a metličkou v ní dohladka rozmíchejte hrašku. Vraťte zpět do polévky a vařte ještě 20 minut.
Poznámka k receptu
Podávejte posypané nasekanou petrželkou.
Načítám komentáře...