Dietní telecí svíčková s paprikovou omáčkou
Seznam surovin
- telecí maso 400 gramů (svíčková)
- brambory 400 gramů (malé)
- brambory 2 kusy (vařené, oloupané)
- paprika červená 1 kus
- voda 1/2 decilitru (nebo zeleninový vývar)
- olej olivový 2 lžíce
- jogurt bílý 1 lžíce
- pepř černý (mletý)
- sůl mořská
- rajčátka cherry 4 kusy (na ozdobení)
- rukola 1 lžíce (na ozdobení)
Postup přípravy
Papriku rozkrojíme na půlky, odstraníme semínka, potřeme ji olejem a vložíme asi na 10 minut pod rozehřátý gril, až slupka ztmavne (nemusíme se bát ji trochu připálit). Papriku necháme krátce zapařit v igelitovém sáčku, pak slupku oloupeme a dužninu vložíme do mixéru. Přidáme trochu vody nebo zeleninového vývaru, uvařené brambory a jogurt, osolíme, opepříme a rozmixujeme na hladký krém.
Malé brambůrky dobře omyjeme, rozkrojíme na půlky a vložíme do pekáčku. Pokapeme je olejem, osolíme, opepříme, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme, dokud nejsou měkké.
Telecí svíčkovou potřeme olejem, osolíme, opepříme a opečeme ji na teflonové pánvi ze všech stran do hezké zlatavé barvy. Přendáme ji do pekáčku, vložíme do trouby k brambůrkám a dopečeme ji ještě 5 minut.
Na talíře nalijeme teplou paprikovou omáčku, přidáme maso nakrájené na plátky a pečené brambůrky a každou porci ozdobíme nakrájenými cherry rajčátky a lístky rukoly.
Načítám komentáře...