Fegato alla veneziana telecí játra na cibulce
Seznam surovin
- telecí vnitřnosti 600 gramů (játra)
- cibule bílá 350 gramů
- olej olivový 4 lžíce
- víno bílé 4 lžíce
- mouka pšeničná hladká (na obalení)
- máslo (na smažení)
- ocet vinný 2 lžíce (bílý)
- sůl
- pepř
- brambory (k podávání (pažitkové))
Postup přípravy
1. Olej rozpalte v širší pánvi s vyšším okrajem, přidejte na tenká kolečka pokrájenou cibuli a smažte ji dozlatova až dohněda. Přilijte víno, promíchejte, nechte odpařit alkohol a nakonec dochuťte solí a pepřem. Udržujte teplé.
2. Telecí játra pokrájejte na plátky a pečlivě je obalte v mouce. Máslo rozpusťte v pánvi a postupně na něm osmažte plátky jater. Všechna játra vraťte do pánve, přilijte ocet, osolte a opepřete. Játra podávejte s cibulí, ideální přílohou jsou pažitkové brambory
Načítám komentáře...