Játra dušená na víně
Seznam surovin
- telecí maso 500 gramů (játra)
- máslo 80 gramů
- cibule 1 kus (velká)
- mouka pšeničná hladká 40 gramů
- víno bílé 300 mililitrů
- žampiony 5 kusů
- petržel kadeřavá/kudrnka
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Játra odblaňte a nakrájejte na 4 plátky. Každý plátek na okraji nařízněte a obalte v mouce.Cibuli nakrájejte najemno, vložte ji do hrnce na rozehřátý tuk a osmažte. Přidejte plátky jater, po obou stranách je opečte, potom podlijte trochou vína a duste doměkka. Během dušení přilévejte víno nebo vodu podle potřeby.
Žampiony oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Osmahněte je na másle a ke konci dušení je přidejte k masu. Nakonec pokrm osolte a opepřete.
Podávejte s rýží a hlávkovým salátem.
Načítám komentáře...