Mleté řízečky z telecího masa
Seznam surovin
- telecí maso 500 gramů (mleté)
- smetana na vaření 1,5 decilitru
- houska 1 kus
- houby sušené 30 gramů
- brokolice 200 gramů (růžičky)
- tymián 1 lžička (lístky)
- máslo 60 gramů
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Houby zalijeme studenou vodou a necháme asi hodinu máčet. Housku nakrájíme na plátky, dáme do misky a zalijeme smetanou. Dobře vychlazené maso dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme tymián a rukou promícháváme, dokud se maso nezačne pojit. Postupně přidáváme housku se smetanou a nakonec vmícháme jemně nakrájené houby. Hotovou směs dáme do chladu odpočinout.
Mezitím ve vroucí osolené vodě krátce povaříme růžičky brokolice, scedíme je, zchladíme v ledové vodě a necháme odkapat. Potom růžičky vmícháme do masové hmoty.
Troubu rozehřejeme na 180 °C a plech vytřeme máslem. Z masa tvoříme rukou namočenou ve studené vodě oválné placky a klademe je na plech. Placky pokapeme máslem a pečeme asi 15 minut. Podáváme je se štouchanými bramborami a zeleninovým salátem.
Načítám komentáře...