Poděbradské ragú
Seznam surovin
- bobkový list 1 kus
- nové koření 3 kuličky
- telecí maso 600 gramů
- celer (kousek)
- mrkev karotka 1 kus (středně velká)
- květák 1 kus (malý)
- hrášek 1 hrst
- máslo 1 lžíce
- mouka pšeničná hladká 1,5 lžíce
- mléko 1,5 šálku (plnotučné)
- citron 1 kus
- cukr krupice 1 lžička
- sůl
- petržel hladkolistá
Postup přípravy
1. V malém hrnku v troše vody vyvařte bobkový list a nové koření.
2. Maso nakrájejte na menší kostky a také je uvařte v malém množství osolené vody s nerozkrájenou zeleninou doměkka.
3. Z másla a mouky připravte v jiném kastrolu světlou jíšku, za stálého míchání ji zalijte odvarem z koření a mlékem a povařte na hladký krém přibližně 10 minut.
4. Do omáčky přidejte maso i s vývarem a ještě společně asi 15 minut povařte.
5. Celer, karotku a květák nakrájejte na kostky a přidejte spolu s hráškem do omáčky. Dochuťte ji citronovou šťávou a případně přislaďte. Nakonec přidejte najemno nasekanou petrželku.
Poznámka k receptu
Lázeňské město s reputací zachránce zdravých srdcí je domovem tohoto lehounkého, elegantního pokrmu.
Načítám komentáře...